Pancakes z syropem klonowym
Moje dzisiejsze odkrycie to syrop klonowy. Przepyszny i słodki, idealnie nadający się do amerykańskich placuszków zwanymi Pancakes'ami, pomyślałam o nich od razu jak tylko kupiłąm ten syrop. Rozpływają się w ustach i są bardzo puszyste. Dzisiaj miałam okazję je zrobić na podwieczorek razem z chłopakiem. Polecam!
SKŁADNIKI:
- 225 g mąki
-1 jajko
-225 ml mleka lub maślanki
-25 g cukru pudru
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżeczka sody
-25 ml oliwy
-szczypta soli
PRZYGOTWANIE:
1. Mąkę przesiewamy do miski i następnie dodajemy resztę składników.
2. Wszystko miksujemy na gładką masę.
3. Rozgrzewamy patelnie i na średnim ogniu smażymy nasze placuszki.
4. Smażymy je z obu stron na złoto.
5. Po usmażeniu, polewamy je syropem klonowym.
Smakują znakomicie i nadadzą się na śniadanie jak i na obiad. Smacznego! :)
SKŁADNIKI:
- 225 g mąki
-1 jajko
-225 ml mleka lub maślanki
-25 g cukru pudru
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżeczka sody
-25 ml oliwy
-szczypta soli
PRZYGOTWANIE:
1. Mąkę przesiewamy do miski i następnie dodajemy resztę składników.
2. Wszystko miksujemy na gładką masę.
3. Rozgrzewamy patelnie i na średnim ogniu smażymy nasze placuszki.
4. Smażymy je z obu stron na złoto.
5. Po usmażeniu, polewamy je syropem klonowym.
Smakują znakomicie i nadadzą się na śniadanie jak i na obiad. Smacznego! :)



zjadłbym:)
OdpowiedzUsuń