Tort Czekoladowy z Maltesersami



Po długim czasie, w końcu zabrałam się za torta czekoladowego, którego już dawno chciałam zrobić. Mega czekoladowy w stylu Drip Cake, który jest teraz bardzo modny. Śmietanę należy przygotować dzień wcześniej.

BISZKOPT (kakaowy):
http://tartagrzechuwarta.blogspot.com/2017/08/biszkopt.html

SKŁADNIKI NA ŚMIETANĘ CZEKOLADOWĄ:
-500 ml śmietany rawickiej 30%
-2 czekolady mleczne, dowolnej marki
-1 czekolada gorzka
-2 fixy do śmietan Śnieżka
-łyżka żelatyny
-1/2 szklanki wody

PRZYGOTOWANIE:
1. Zagotować śmietanę
2. Dodać do śmietany połamane tabliczki czekolady, już nie gotować
3. Odstawić na noc do lodówki

SKŁADANIE TORTU:

1. Pokroić biszkopt na 3 blaty.
2. Ubić śmietanę z dodatkiem fixów i żelatyny.
3. Złożyć tort tak by została nam jeszcze śmietana na dekorację i dobrze schłodzić.
4. Rozpuścić białą czekoladę w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
5. Złożyć rożek z papieru do pieczenia, nałożyć do środka czekolady i zrobić na schłodzonym torcie falbanki.
6. Wyszprycować na torcie punkciki lub dowolny inny kształt jaki chcemy by był na górze.
7. Kroimy kilka Maltesersów i układamy je razem z całymi na górze.

TORT GOTOWY! Życzę smacznego! :)



Komentarze

Popularne posty