Gniazdka bezowe ze śmietaną i owocami
Co tu dużo mówić, beza jak beza. Moja jest niezwykła bo w kolorze brudnego różu. Z pysznym, zielonym kiwi i granatem. Niebo w gębie! Jak to zwykle bywa, słodkość musi się trochę gryźć z kwasowością, więc moje owoce były lekko kwaśne. Efekt końcowy? Bomba!
PRZYGOTOWANIE:
Bezę robimy tak jak w poprzednim przepisie z Pavlovą, o tutaj możecie sprawdzić -> http://tartagrzechuwartapatrycji.blogspot.com/2017/11/klasyczna-pavlova.html
Dodatkowo używamy barwnika spożywczego, w moim przypadku był to róż. Był on w proszku więc niewielką ilość rozpuszczamy również w niewielkiej ilości wody. Bezę szprycowałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tylką Wilton 1M robiąc gniazdka. Suszyłam ją w 100 stopniach C przez 3 godziny.
DEKORACJA:
Śmietankę ubijamy dokładnie tak samo jak w przepisie "Klasyczna Pavlova".
Szprycujemy bitą śmietanę w środek gniazdek tą samą tylką. Na wierzch układamy pokrojone kiwi i owoce granatu.
Znikają w mgnieniu oka! Bardzo polecam!
Dziękuję Cezary za zdjęcie! 💗






Komentarze
Prześlij komentarz