Szkolenie

 W tym roku, a dokładniej 16 marca, kiedy to jeszcze byłam uczennicą Zespołu Szkół Nr 4 w Lesznie, przeszłam szkolenie z czekolady. Uczyłam się od podstaw, jak zatemperować czekoladę by powstałe dekoracje  były wytrzymałe, lśniące i kruche w ustach. Była to dla mnie przyjemność, gdyż uwielbiam czekoladę. Wspólnie ze znajomymi nauczyliśmy się robić praliny oraz trufle. Wspominam ten czas dobrze, bo każde szkolenie daje mi więcej możliwości w świecie cukierniczym. W kolejnym poście przedstawię produkcję pralin, które sama robiłam dla siebie oraz dla rodziny również w formie prezentu. Szkolenie przeprowadził Mieczysław Chojnowski, który jest Mistrzem Świata Cukierników oraz szkoleniowcem w Akademii Mistrza. Dziękuję serdecznie za zdobytą wiedzę.

fot. E. Baldys












Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty